Hondenbeveiliging 2018-05-08T12:42:36+00:00

Hondenbeveiliging

Black Total Security heeft een eigen hondenbrigade dat gespecialiseerd in het zelfstandig werken met honden. De beveiligingsbeambte met een diensthond, ook wel hondengeleider genoemd, heeft een preventieve uitstraling waardoor mensen die kwaad in de zin hebben wel twee keer nadenken als zij zien dat het terrein of object met honden bewaakt wordt.

Doordat diensthonden beschikken over extra gevoelige/scherpe zintuigen kunnen deze honden worden ingezet om bepaalde handelingen duidelijk aan te geven en indien nodig af te dwingen.

Een van de belangrijkste dingen is de juiste combinatie tussen beveiligingsbeambte en hond. Door regelmatig een intensieve training met de hond te volgen ontstaat er een hechte band tussen de twee, waardoor de beveiligingsbeambte en hond één team worden.

Hondengeleiders kunnen ingezet worden bij risicovolle objecten, evenementen, nachtbewaking evenementen terrein of bouwlocaties. Onze hondengeleiders hebben een zeer preventieve werken om uw opdracht succesvol te beveiligen.

Voor het speuren naar narcotica, explosieven of personen (verstekelingen) kunnen wij u ook van dienst zijn. Dit vergt een hele andere kijk op het werken met honden. De geleider is nog meer op de hond aangewezen omdat de voorwerpen of personen altijd verstopt zitten in gesloten ruimtes of pakketten. Dit is voor een hondengeleider niet te zien of te ruiken maar doordat de hond betere zintuigen heeft zal de hond narcotica, explosieven of personen (verstekelingen) sneller en beter kunnen opsporen.

Voordat de beveiligingsbeambte met zijn of haar hond aan het werk mag, dient deze in het bezit te zijn van een geschiktheidsverklaring. Deze verklaring wordt voor de betreffende hond en geleider afgegeven door de Koninklijke Nederlandse Politiehondenvereniging (KNPV) of bond van diensthond.

Afspraak maken?

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot ons email adres info@blacktotalsecurity.nl of ons 24/7 telefoonnummer 06-52383796

Contact