ISPS Haven Beveiliging 2018-05-08T12:40:47+00:00

ISPS Havenbeveiliging

Om de kans op beveiligingsincidenten te verkleinen zijn er (internationale) maatregels vastgelegd voor beveiliging van havengebieden. Deze regels zijn vastgelegd door de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) in de International Ship & Port Facility (ISPS) Code. Havenlocaties, schepen en de grote goederenstromen vormen namelijk een kwetsbaar doelwit voor criminele activiteiten en terreur(dreiging). Havenbeveiligers moeten ervoor zorgen dat deze criminele activiteiten niet gaan plaatsvinden op uw haventerminal of uw aangemeerde opdrachtgevers. Havenbeveiligers houden streng toezicht over wie uw haventerminal wil betreden. Dit zal voornamelijk bij de ingang van de haventerminal plaatsvinden. Hier bij deze positie wordt de eerste controle gedaan. Bezoekers en leveranciers worden gecontroleerd door middel van een bezoekerslijst. Bezoekerslijst is van groot belang zodat onbevoegde geen toegang krijgen tot de haventerminal. Een goede samenwerking en communicatie tussen de havenbeveiliger en u als opdrachtgever is van groot belang.

Indien wordt gekozen voor een plaatselijke locatie zoals bij de ingang (Gangway) van het schip kan er ook voor deze werkzaamheden een havenbeveiliger worden ingezet. Dit verkleint de kans dat onbevoegde ongemerkt aan boord kunnen komen. Tevens houdt de havenbeveiliger toezicht op de kade en kan indien nodig personen aanspreken op het dragen van veiligheidsmiddelen. Ook op deze plaatselijke locatie worden personen die aan boord willen weer gecontroleerd door middel van een bezoekerslijst. Ook hier is een goede samenwerking en communicatie tussen de havenbeveiliger en u als opdrachtgever is van groot belang.

De ISPS Code geldt voor

  • Vrachtschepen die varen op internationale zeeroutes.
  • Passagiersschepen die varen op internationale zeeroutes.
  • Mobiele boorplatforms.
  • Alle Haventerminals waar bovengenoemde schepen aanmeren.

Het beveiligingsniveau is een onderdeel van de ISPS Code. Voor haventerminals worden deze ISPS Beveiliging niveaus vastgesteld door de nationale overheid. Voor zeeschepen wordt het niveau vastgesteld door de vlaggenstaat of de havenstaat. Bij een verhoogde dreiging gaat het beveiligingsniveau omhoog en moeten schepen en terminals extra beveiligingsmaatregelen nemen. Voor een verhoogd beveiligingsniveau zou u gebruik kunnen maken van onze mobiele surveillancedienst. Deze beveiligers anticiperen heel snel op incidenten of een verhoogd veiligheidsniveau. Ook zou er een ondersteuning kunnen komen van onze hondenbrigade. Een hond en zijn geleider hebben een nog betere preventieve werking bij een verhoogd veiligheidsniveau.

Afspraak maken?

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot ons email adres info@blacktotalsecurity.nl of ons 24/7 telefoonnummer 06-52383796

Contact